14 september 2008

Meerkamp in Bree en laatste WDK

Het schooljaar is goed gestart : ik heb een toffe klas en gelukkig hebben we nog niet te veel huiswerk.

Zaterdag 6 september : een beetje uitgeslapen na de Memorial en op tijd vertrokken naar...het verre Limburg voor een heel bijzondere meerkamp.
Omdat Bree alleen een rechte baan heeft, bestaat deze meerkamp uit 80, 60horden, hoogspringen, verspringen en kogel : een mogelijkheid om veel punten te halen dus !
En dat wisten er nog andere Oost-Vlamingen !
Want ook Aisla en Loredana (AVLO) en Jorien (ACNS) waren naar Limburg getrokken.
Samen met topfavoriet Sofie Holtappels (AVT) en Ans Didden (Looi) zouden wij ons zessen de beste resultaten neerzetten op deze wedstrijd.

Op de 60h was ik super goed weg en kon ik mooi in het spoor van Sofie blijven. Ik raakte de laatste horde en verloor daar wat tijd. Sofie won in 9.95, ik werd tweede in 10.47.
Bij het kogelstoten lukte het me niet om voorbij de 8m te werpen, hoewel ik op training deze week de 9m benaderd had.
Daarna was het tijd voor het hoogspringen. Ik was heel tevreden dat ik terug 1.40m kon springen. Helaas gaat het op dit soort wedstrijden (met veel goede springers) lang met 5 cm omhoog en is 1.45m nog net iets te hoog op dit moment.
Onmiddellijk daarna moesten we onze 80m lopen. Tegenwind liep ik 11.67.
Het verspringen kwam keigoed uit bij het inspringen. Bij de wedstrijdsprongen stootte ik niet zo juist af en geraakte ik helaas niet verder dan 4.09.

Ondanks de 'verloren' punten op kogel en ver, haalde ik toch een mooi totaal : 2720 punten en zo verbeterde ik dus mijn persoonlijk record met meer dan 200 punten.

****************************

Zondag 7/9 was het dan in Beveren de laatste wedstrijd van het WDK-criterium.
In de tussenstand stond ik 2de na Kim Blommaert en voor Aisla.
Die plaats wil ik natuurlijk doodgraag tot het eind behouden.
We hadden de tussenstand goed bestudeerd en het was vooral belangrijk dat ik zou 'meedoen' (100 punten voor deelname) en probeerde om een goede 300m te lopen.
Het weer zat helemaal tegen en ik vond het niet echt leuk dat ik tijdens het verspringen niet mocht meedoen Wenkbrouw ophalen. Maar ja, ik moest héél flink naar vake luisteren Lachen.
Ik heb met 47.42 mijn PR toch met 1 honderste kunnen verbeteren Lachen.
Als wij goed kunnen rekenen blijf ik tweede in de einduitslag en daar ben ik - als eerstejaartje - meer dan dik tevreden mee !

xxx

Linske

21:56 Gepost door linsje in Atletiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Knap einde ....van je seizoen Linske!
2e worden in het WDK criterium als eerstejaars is sschitterend en dat je in Bree veliest van Holtappels...niet mee inzitten, wij hebben die 1m67 hoog zien springen en 5m18 ver :P

Groetjes en ....tot deze winter eens zeker?

Jörgen en Shari

Gepost door: Jörgen | 14 september 2008

hey Linske,

Toffe blog!!

Groetjes,

Jorien

Gepost door: Jorien | 12 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.