06 februari 2010

KvV/BK meerkamp

Vandaag was het KvV/BK meerkamp. Ik had er erg hard naar uitgekeken en had er superveel zin in. De tegenstand zou superzwaar zijn, maar dat motiveerde mij extra.

- We starten met 60horden, de hele cadetten top-10 was aanwezig. Op training gingen het super goed, dus ik hoopte dat ik mijn PR kon verbeteren. Ik startte in de 2de reeks in baan 5. De eerste start was een valse start, maar op een meerkamp word je niet meteen uitgeschakeld dus bleven we nog steeds met z'n 7en. De tweede start was iets minder dan de eerste, maar ik was nog goed weg! Al mijn hordes kwamen super goed uit en zo kon ik mijn (club)record met 25h verbeteren tot 9.42. Een mooi begin. 
- Niet zo veel later was het hoogspringen. Hierbij was ik wel benieuwd hoe het zou gaan met mijn nieuwe aanloop en hoe hoog ik al kon springen. Sinds enkele weken train ik immers bij Benny Annecourt voor hoog en we zitten nog in de volle opbouw. Ik had nog maar een aanloop van 5 passen. Ik begon op 1.30m en ik mistte geen enkele sprong tot 1.40m. 1.45m lukte bij mijn 2de poging. 1.48m lukte nog niet maar bij mijn laatste poging was het toch nog nipt. Maar ik was heel blij dat ik terug 1.45m kon springen! Ik stond na twee proeven 9de in de tussenstand.
- Na een pauze van iets meer dan een uurtje startte kogel. Ik stootte 7.73m wat voor mij niet heel slecht is, maar in vergelijking met de andere deelneemsters moet ik toch nog 'veel spek eten'! De werpnummers zijn zeker nog een werkpuntje!
- Meteen daarna was het verspringen, dit ging echt niet goed! Mijn aanloop kwam helemaal niet goed uit, het leek wel of ik stil viel en ik kreeg bovendien weer last van (groei?)pijn in mijn knie... 4m14 sprong ik waarmee ik erg teleurgesteld was...en naar de staart van het klassement zakte.
- Maar veel tijd om te treuren had ik niet want we moesten ons al gaan klaarmaken voor de afsluitende 800m. Ik startte goed en liep op kop, in de voorlaatste ronde namen Noor en Yoika de koppositie over en ik probeerde hen zo goed mogelijk te volgen. Dit lukte redelijk goed en zo kon ik mijn record verbeteren tot 2.36.19! Dit is een verbetering van ongeveer 9 sec. Daar was ik superblij mee! 

In het totaal haalde ik 2730 punten waarmee ik 15de werd en gelijk met de Waalse kampioene eindigde!!
Sofie Holtappels werd Vlaams en Belgisch kampioene met 3338 punten in deze sterke wedstrijd (niet minder dan 7 meisjes haalden de 3000 punten grens !)
Door de goede horden en 800m haalde ik meer punten dan verwacht. Daar ben ik dus heel tevreden mee. Op de andere nummers heb ik nog werk voor de boeg... ik hoop dus dat ik volgend jaar terug mag deelnemen,  want ik vond het superleuk!

Vele groetjes,

Linske

21:04 Gepost door linsje in Atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.